Proosa

life’s truly a dream

Gregor Kulla 1.03.2023

bäkkaris on soolapähklid viinamarjad ploomid ja mullita vesi mulliga vesi on ära joodud mis sellest püüan endale soolapähkleid sisse pressida tegelikult ei nad lähevad mul pihkude viisi soolane soolane soolane sirje ja elli tulevad bäkki nad just esinesid mulle meeldis tõeline sad girl summer group ja täpselt seda see oligi sob story’d mis ikka sad girl summer stories

pakun neile speedi kõik tahavad pole midagi saavad siis kõik ikka saan kõigile liine teha mudu küll annan asjad kellelegi teisele et ta liinid teeks kui neid tuleb mingi viis pluss tükki teha aga olen õppinud teistel käed kohmakad puru on tükkis ja liinid nagu alpid üks suur teised väiksed telefon jõuab ringiga viimasteni keegi viskab neile mütsi aga müts langeb telefoni peale ja kaks triipu muutuvad puruks pükstel ütlen et rohkem ma kahjuks ei anna saate püksalt vast midagi kätte tõmban käega reinu enda poole ning panen tal käe piha ümber sülle mul on mugavam nii lõpeta ära see pole nilbe debiilik mul on mugavam nii

ta kutsus mind jaanipäeval oma perekonnaga kohtuma ta pole seda teistega teinud ta noorem vend oli minuga abivalmim kui tema ise kas sa saad aru kuulan küsin kas ta juba speedi tunneb sest ta tegi esimest korda ütlesin talle isegi et see on okei ma ise sundisin teda seda tegema ütles et minu süü mida iganes andsin talle väikese liini teeb ainult kainemaks

tegin ei tea kellele ühe rassistliku nalja et pilved on ainult valged mitte mustad või pruunid piinlik meenutada aga õnneks ma ei meenuta ei meenuta mitte midagi i have no memories elan olevikus tihti tulevikus võib-olla sellepärast ongi mul keeruline aru saada sest ma lihtsalt ei saagi nagu puht psüühiliselt

jook oli ammu kõigil otsa saanud esinejatele seda ei pakutud kuigi lubati kohutav korraldus sel aastal täiesti kohutav õlu viis eurot viimane aasta oli kolm viiskümmend mul sai kaardi pealt raha otsa aga krista ütles et tal on telklas viina ma umbes tean ka kus ta telk on ja ütlen et lähme mairega ja smuugeldame ühe viru ja kaks westonsit sisse tunnen kui lebo see on ja kuidas mu respekt kasvab sest keegi teine ei saa seda teha kuna ei krista ülle ega maire pole esinejad

samm on kiire telkla on nagu mets pärast vihma kasvuhooneid on nii palju juurde tulnud ning me vist ei leiagi krista ja ülle telki üles õnneks krista helistab aga ta ei oska hästi seletada ütlen et küll leian aga enne pissin puu peale kummaline meenutada et mul polnudki piinlik kuigi puu ees meetri kaugusel oli telk kus inimesed rääkisid sees nad kuulsid kuidas ma pissisin ja ütlesid et türa ära kuse siin vastasin sorri aga see on safe ma ei pissi teie telgi peale ja see ei voola teie poole nad ütlesid et see on rõve vastasin mis ei oleks rõve see on rõvedam et sa telgis ööbid mul õe kodu põlvas mul voodi

lõpuks leiame krista telgi ning koperdame sisse ta on terve aeg oma suhtest rääkinud ma ei ütle seda mingi alatooniga leiame viina ja kaks westonsit millest ühe avame ja võtame kaks pitsi võtan emmi ka pakun mairele ta pole seda varem teinud teeb vähe sest ma ei taha mingit jupipidu läheme mahavokki kuulama kohutav kui puine nende uus laulja on laulis ainult paar vana laulu mida ma kuulatagi ei saanud sest maire rääkis ikka oma suhtest ütlen et ta laulab tunnete keelt ma tahaks väga seda kuulata kas me võiks minna ainult selle loo taustal tantsima ta ei vaibinud

igatsen ära siit igatsen põlvast ära siin on kange ja järv on tühjaks lastud pole üllatusi peale selle et poisid omavahel maadlevad karjuvad naeravad kõvatavad ja mina tüdrukutega istun jalg üle põlve vaatan pealt tüdrukud itsitavad sealhulgas mina sõprused suhted jutud naljad kulgevad suletud valemi järgi ma vaatan ja ootan olen osa valemist istume koos vaatame ja ootame varsti kaineltki deliiriumis sest kõik on nii kivisse raiutud et enam ei saa aru mis on kivi ja mis pragu see pole minu kivi isegi kohati häbi et osalen heterokultuses nad ei ei ei saa arugi mida nad teevad valetan sest saavad küll aga jätkavad siiski k.a mina ma ei taha siia kuuluda ma ei taha siin olla kuhu see viib õe voodisse viib kus laman üksinda ja mõtlen kui üksinda söön suitsusinki joon apelsinimahla ja vaatan twitchist lol-i striimi lootuses unne langeda

olen nagu rõõmsad hijrad pildil aga ma ainus hijra ja mul tagataskus pipragaas ja usk ka peaaegu sama kas kunagi aru saan hõljuda eksistentsi või mitte-eksistentsi piirimail seal hägusas alas mis praegu kunstis nii moodne kas ma polegi ainus heartless budist see mitte-eksisteerimine on küll võimatu aga luban seda et praegu veel kannatan ja lasen teistel kannatada wow… deep püüan leida midagi või praegu pigem kedagi kellele oleks ok see et ma praegu kannatan nagu selles budismi mõistes ja ka see et tegelikult ma ju saan aru ja nähtaval kohal kaminasimsil on potentsiaalipurk täis seda et minetan oma kraadi töö suhted ja uhkuse ning kolin aegna kõrvale mingile teisele saarele kirjutamistega jätkaks aga perspektiiviks siis et varsti ma enam ei kannata tõmban üli zeniks

tegin alandliku kuulutuse et otsin endale summer romance’i ning lisasin omapoolsed tingimused (i have to like you and you have to like me; you have to be romantic and intimate; not looking to have sex, but not completely opposed to it) üks inimene vastas ja tuhat tükki küsis hetkeks nägin oma (uus)uussiirast alandlikkusest kaugemale ja avastasin et olengi sadboy ja tulebki sadboy tix tagasi i don’t want this i was hoping et olen targem järgmine kord aga nüüd on järgmine kord ja istun jälle kuskil laua taga ees pokaal veini ning räägin kuidas olen aru saanud (3x) et olen biromantiline homo(demi)seksuaalne aseksuaal… kellel on raskusi meestega läbisaamisega lause lõppu jõudes olen unustanud kust see algas ning vaatan üles ja märkan et vaevu näen augu serva mille olen endale (3x) kaevanud teise pokaali taga olnud queerplatonic suhtekaaslane on läinud islandi kargusesse meeleselgust otsima ning mina olen see sad tsikk see sad summer girl kes vaatab seltskonnas kaugusesse huuled pruntis ootan et kaaslane islandilt tuleks ja ütleks et it’s over

võin olla nii pede või nii nii hetero olen õnnelik ja naeratan ma muudkui naeran sest muud pole teha mu rõõm on mõõtmatu mu lust on otsatu (ausalt) kõik on eided kõik ongi eided i’m so over it sest all i love is naer and armastus mulle meeldib kõik see mis meie sees on kaunist veel enam palju pole järele jäänud

ärkan üles kell üksteist keskklassi korteris mees käib töölt kodus söömas ja telkust korvpalli vaatamas naine hoolitseb kümne kuu vanuse tite eest teeb süüa koristab ja teeb sisseoste vabal ajal on kodus ja ütleb et ei hakka sinna tallinna tulema vaatavad telekast saadet kristjan järvist ja tema naisest ning kiirgavad kooskõlast planeerivad uusi sisseoste

laman silmad lahti mu ees suitsusink taldrikul mees läks vannituppa titte vannitama titt ajas valamult keraamilise nõu maha kildudeks kukkus naine tuli vannituppa vehib kätega mis mõttes keraamika on kaasaegses kunstis suur asi praegu mees vastab mis sul viga on vaja asju igale poole toppida naine vastab aga kuidas mina suudan nii et midagi maha ei lähe laman edasi loodan et jään uuesti magama aga ei jää valgun toast välja ja küsin kas võin õe hambaharja laenata ta ei luba teen kohvi ja igat liigutust tehes küsin kas tohin kardan et nähvatakse või jagatakse uudist et olen nende kodus neil on soov olla woke aga see ei tule välja natuke tuleb ja mul natuke tilgub süda verd aga mina ei sobi siia olen pakendis vaateklaasi taga kõik on erinev ainult närvihaigus on ühine ka sellest olen toibumas istun köögilaua taga teen tööd meil tavaliselt ei olda söögilaua taga arvutis

mees pidi tallinnasse surfama minema ning mind koju viima pakkis surfilaudu autosse aga see ei sobinud väga naisele kes tahtis temaga kodus istuda telkut vaadata süüa teha näed äikest lööb tallinnas ikka pole vast tuult on vaja ikka minna lähed sa siis ikka v seisan jope mütsi ja kohvriga köögis valmis autosse istuma mees ei suutnud otsustada ja lahtus mulle pakuti võimalust autoga rongijaama saada aga ei suutnud otsustada kas jõuda kolmesele või neljasele rongile naine aitab naine ikka aitab jõuame siis neljasele ei pea kihutama mulle öeldakse et mida varem mind tartusse viia seda parem kaotan paar sentimeetrit oma pikkusest tõmbun rohkem küüru asendan roosa mütsi sinisega ning tänaval kõnnin häbiga

mul pole fomo et teisele festivalipäevale ei jõua sõidan tallinnasse mitte õemehe ega rongi ega bussiga vaid omaenda rõõmu ja lustiga itaalia gabberit kuulama et saaksin femme heterote kaisus olla this is what i crave nad kukuvad mu peale mu selga mu kaissu jm aga ainult kukuvad rongis üks muudkui vajub ja vajub silmad kinni katsub mu õlga siis võpatab püsti vajub taas õlale võpatab püsti truly … the dream oder was?

pärast gabberit äftekal räägib ilus poiss kuidas ta on kõige heterom hetero olen kindel oma seksuaalsuses olen autopede :D ja noorena sõitsin karti kannan sinist mütsi või mida iganes vahel imen munni ups :o ei ei mai ime munni päriselt ka ma ei tea miks seda ütlesin kuulan suu lahti ila tilgub haige mõelda nad kõik sama puuga löödud rlslt vaatad ja imestad

lamame stroomi rannas kedagi teist siin pole joome sinekat ja unistame aperolist millele keegi järele ei viitsi minna sööme veel kommi ja suitsetame end vaakumisse isegi õhk ei liigu kujutad ette ongi võimalik mitte olla ja (iks)deeksisteerida ja see pole isegi raske me kõik tegime seda (receipts) õhtul läheb külmaks kodust tuuakse veel tekke ja jooke heterod võtavad geid kaissu ja vastupidi pane käsi mu kõhu alla lõpeta ära see pole nilbe debiilik nii on lihtsalt soojem pwned by a mitte-binaarne asex ärkame kell viis hommikul kaste ja sääskede poolt kaetuna

jooksen tartu rongile ostan emale tee pealt juustu haiseb nii et ema on õnnelik ja õde ei tulnudki söön sushit joon gin tonicut isa on viis või kuus kuud täiesti kaine olnud nii rivotrilist kui ka alkoholist sööme sushit ja küpsisetorti issi teeb mulle uue veibikokteili ning ostab küttekeha sest ma eelmise ära kärsatanud kirjutan enele et su veip maitses ka kärssanud you might have to replace the küttekeha näitan emmele kui kinni me stroomis olime ema naerab (murelikult) sest ta usaldab mind ma alati deliverin nüüd bussiga pärnusse ja siis leigole cringema aga vähemasti kuulun üheks õhtukski kõrgemasse keskklassi ma ei tea isegi palju pilet maksis sest olen siin kutse ja oma piltilusa kaaslasega joogid on hinna sees kaardil on sada euri kõik ülejäänu on lhv kasvukontos kus tõus on pidev ja lineaarne ah et kus me kohtusime

leidsime üksteist ühelt muusikafestivalilt üsna hiljuti kusjuures mina esinesin seal ja tema ka vist vot ei mäletagi olin üksi bäkis seal ei olnud kedagi sõin soolapähkleid mis läksid mul pihkude viisi jõin aperol spritzi mida esinejatele toodi kaks bändi tulid ka sinna kes just lavalt maha olid tulnud ja tema oli nende hulgas

ta tuli minuga rääkima millest ta minuga rääkima tuli a soolapähklitest sõin neid seal pihkude viisi küsis et kuidas maitseb vastasin et kuidas ikka soolapähkel maitseb soolaselt ta ütles et kui naljakas ta just mõtles minust

summas oli sõpru kellele temaga rääkides noogutasin siis ta ütles mulle et ma olevat kui miraaž tulen sama kiiresti kui kaon pea ei usu silmi ja kätte ei saa mõtlesin kui nilbe ja kas ta ütles seda sellepärast et tahtsin mõne hetke eest vetsu minna või on sel mõni ausam põhjus ja oligi ta hakkas muga flirtima rääkis mida ta tüdruk tegi ja kui lappe see läks ja miks jne istusime sinna white cube’i ette diivanile maha sõbrad olid ka seal tegid mulle korduvalt suuri silmi punastasin jalg liikus üle minu oma pea oli õlal ta hääl oli nii leebe rooside sõjas küsiti et nimeta midagi mille peale tekib kananahk ja üks vastusevariant oli erutus aga millest me rääkisime

kunstist millest muust ikka eks aha ja õnneks oli tal midagi lisaks öelda sellele et keskendub postinternet esteetikale sain teada et oli pariisis mingi kunstikooli lõpetanud rääkisime ikka mitu tundi kuni oli aeg peaesinejat kuulama minna ta küsis kas ma emmi tahaks teha ütlesin et kui koos teeme miks mitte trügisime pealava ette hõõrusime ja vahtisime ei midagi muud ja see oli nii romantiline romantiline täpselt õigel ajal hakkas pähe tantsisin nii hullult et kadusin kuhugi rahva sisse sõprade keskele liikusime jooki ostma ta oli ka oma sõpradega mult muudkui küsiti et kuidas ma taga tutvusin teda fännati väidetavalt ta pole kunagi poistega midagi teinud ainult tüdrukud olnud mõtlesin lahe juhtub sama mis kolm aastat tagasi but i’m so excited!

liikusime sõpradega tagasi bäkkarisse et seal kiiret teha tema sõprade seltskond oli juba seal nägime üksteist ja ma ignoreerisin alguses imelik hakkas nagu otsiksin teda vms aga lõpuks andsin alla kõik hakkasid omavahel suhtlema palusin ainult et ta mulle spritzi ulataks rohkem seal bäkis ei rääkinudki üks rooside sõja vastusevariant olnuks pidanud olema ka avoidance yass feed my insecurities let me feel et ma ei huvita sind

festivalialal sai pidu läbi otsustame kaheteistkümnekesi randa liikuda et võib-olla ujuma minna päike ka tõuseb varsti minu sõbrad tundsid kaudselt tema sõpru ning kõigil on hea värske olla uued tutvused uued tuuled ju me ei rääkinud palju pilgud ainult kohtusid mõtlesin kas kujutan ette

rannas lamasime sillal kolmes grupis kel kõigil omad teemad ta küsis kas kellelgi päris suitsu on kõik veipisid ja sõbral kellega rääkisin oli ning ta tuli meie juurde kükitama kuulas natuke vestlust pealt istus maha ja toetus minu peale võtsime kaks pitsi rääkisime minu sõbraga kes muutus kuidagi kohmetuks muutsime asendit ta lamas mulle sülle see oli mugav kõik lamasid kellegi peal

kunas erso peale läheb minu arust mingi kümne minuti pärast huvitab see festivalijutt üldse sind jäin pikalt rääkima viitsid kuulata okei jäin vist seal rannas olemise juures pooleli või oota äkki tal on midagi öelda ei taha siin kellegi teise eest rääkida

okei läksime jah sinna randa see oli mu esimene kord seal varem olen sealt ainult läbi sõitnud eks kogu see asi oli mulle ka väga uus pole midagi sellist teinud ja ta on igatpidi mul täitsa esimene selline täitsa isetekkeliselt juhtus ka mu sõbrad küll uurivad mul pole probleemi sellest rääkida aga ega ma täpselt ei mäletagi mis seal rannas edasi juhtus aha liikusime koolimajja kus bändiga ööbisime läksime sinna kõik koos mingid inimesed jäid maha küll meie klassiruumis olid suuremad voodid kui teistel kõik tulidki meie ruumi sest teistes magati jäime kaisus magama ja sealt edasi on siin leigol kõik kuidagi kulgenud veedame esimest korda aega täiesti kahekesi ilma sõpradeta alguses natuke põdesin sest me kumbki ei räägi väga palju aga see vaikus on isegi mugavam kui rääkimine saame üllatavalt tõesti jah haha väga üllatavalt lihtsalt üksteisest aru või

jah saame küll mul pole varem sellist inimest kõrval olnud valetan on küll aga nendega pole midagi juhtunud või nii et rääkima ei pea kuidagi zen on olla konflikte on olnud aga meile mõlemale tunduvad need pigem meeldivat ei suhtes me ei ole võtsime seisukoha et me ei anna endile ühtegi määratlust on nii nagu on ja läheb nii nagu läheb vahel õigetpidi vahel valetpidi aga meil pole õiget ja valet haha… unless

kasvukonto tõus on pidev ja lineaarne kokkuvõttes on ju kui n-ö valelt poolt vaadata siis ta jah vahest või kogu aeg langeb ja see sada eurot kontol on korraga vaesuse sümbol ja ma pole leigole tulnudki vaid cringen üksi kodus otsin oma heteromeest kirun sõpru aga tegelikult on teisipidi

 


Gregor Kulla (22) sööb oma sõnu.

eelmine / järgmine artikkel